Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!

понедельник, 3 декабря 2012 г.


Інтернет в бібліотеках

Бібліотекарі всього світу прагнуть надавати якомога якісніші послуги своїм відвідувачам, орієнтуючись на їх потреби – як у віртуальному, так і реальному житті. Але не всі мають таку можливість.
Перемога у ІІІ раунді конкурсу проектів програми «Бібліоміст» «Організація нових послуг з використанням вільного доступу до Інтернету», надала можливість нашим бібліотекам  отримати комп’ютерне обладнання для впровадження нових, якісних послуг нашим користувачам за допомогою безкоштовного доступу до  мережі Інтернет. 
Але постала потреба  в підвищенні професійного рівня сучасних бібліотечних працівників, що передбачає, перш за все, навчання основам роботи з технологіями, сервісами та ресурсами Інтернету на базі отримання базових знань комп'ютерної грамотності, яке необхідно для подальшої професійної роботи бібліотечних фахівців.
 Навчання в Одеському регіональному тренінговому центрі на базі  ООУНБ ім. М.Грушевського (створеного за програмою "Бібліоміст"), надає  таку можливість.
Перший модуль навчання пройшли  фахівці КЗ «Саратська ЦБС», які будуть надавати нові послуги – І.Д.Тимошенко директор КЗ «Саратська ЦБС»,  Г.М.Маковецька бібліотекар Саратської РДБ ,С.Ю. Таратунська завідуюча бібліотекою – філією с. Плахтіївка,  К. Є. Стоянова завідуюча бібліотекою – філією с. Зоря, І.А. Подуст бібліотекар ЦРБ. Навчання проводила нас тренер Одеського РТЦ Булгакова Ольга Андріївна.
     А 17 листопада 2012 року в Саратський район було завезено, перевірено та введено в експлуатацію комп’ютерне обладнання в  Центральній районній бібліотеці,  Районній дитячій бібліотеці та бібліотеках – філіях с. Зоря та с. Плахтіївка.
Тепер на практиці бібліотекарі впроваджують отримані знання.  
Невдовзі відбудеться святкове відкриття Інтернет центрів.

Запрошуємо всіх завітати до нас у бібліотеки!

Комментариев нет:

Отправить комментарий