Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!

понедельник, 30 сентября 2013 г.

   Бібліотекарі Саратщини урочисто відзначили

15-річчя Всеукраїнського дня бібліотек




             В районному будинку культури пройшли урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Працівників бібліотечної системи Саратщини з професійним святом привітали голова районної державної адміністрації Коритний А.С., начальник відділу культури райдержадміністрації Сухарський А.Б., начальник відділу освіти райдержадміністрації Ходос В.В., начальник районного управління юстиції Примаченко В.В.
              У своєму виступі голова райдержадміністрації Коритний А.С. візначив, що на сьогодні бібліотека є тією установою, яка може консолідувати громадськість задля вирішення соціально значущих проблем, центром інформації та культурного життя, спілкування і дозвілля. Запорукою активної позиції бібліотек, їх соціального партнерства з державою є надання бюджетних коштів на ремонти приміщень, комплектування бібліотечних фондів, поліпшення умов праці бібліотекарів. Так, в рамках реалізації соціально-економічної програми «Народний бюджет», ініційованої головою Одеської обласної державної адміністрації Матвійчуком Е.Л., зроблені капітальні ремонти даху в Зорянському та Сергіївському будинках культури, де розташовані сільські бібліотеки. В Розівському будинку культури разом з ремонтом приміщення глядацької зали та інших приміщень зроблено і ремонт приміщення бібліотеки.


             В районному бюджеті передбачено 100 тис. грн. на проведення поточного ремонту приміщення центральної районної бібліотеки. За підсумками підготовки до опалювального сезону в районі 18 бібліотек (50% від загальної кількості) опалюються, з кожним роком ця цифра зростає.

            Активно бібліотеки впроваджують в своїй роботі нові сучасні технології. Завдяки перемозі в ІІІ раунді конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» по програмі «Бібліоміст» КЗ «Саратська централізована бібліотечна система» отримав 15 компютерів, 15 комплектів навушників та веб-камер, ліцензійне програмне забезпечення, 4 принтери та сканери, 4 набори обладнання для створення локальної мережі та підключення до мережі Інтернет. Для облаштування цього обладнання для учасників проекту «Бібліоміст» - Саратської районної бібліотеки і бібліотек сіл Зоря та Плахтіївка в рамках «Народного бюджету» виділено кошти у сумі 20 тис.грн. В цьому році , завдяки допомозі сільських рад отримали комп’ютери Розівська та Сергіївська бібліотеки.

               За словами Коритного А.С., сьогодні бібліотечна справа вимагає від працівників галузі постійного пошуку роботи над собою, удосконалення фахових знань. Вітаючи бібліотекарів району з професійним святом голова райдержадміністрації побажав їм успіхів в роботі, творчої самореалізації та зростання, глибоких книжкових джерел та гарних читачів.

            В ході урочистостей кращих бібліотекарів району, ветеранів бібліотечної справи було нагороджено грамотами райдержадміністрації, районної ради та подарунками.




Комментариев нет:

Отправить комментарий