Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!

четверг, 19 сентября 2013 г.

Прес- тур сучасними бібліотеками

                В першій декаді вересня відбувся прес-тур сучасними бібліотеками Одеської області, що беруть участь у програмі «Бібліоміст». Мета туру – презентувати нові ексклюзивні послуги, які змінили на краще життя читачів бібліотек с. Утконосівка Ізмаїльської ЦБС, с. Зоря комунального закладу «Саратська ЦБС», Ізмаїльської центральної районної бібліотеки та Лиманської сільської бібліотеки Татарбунарської ЦБС. На початок 2013 року в Одеській області програма «Бібліоміст», яка модернізує українські публічні бібліотеки, обладнала комп’ютерною технікою з безкоштовним доступом до Інтернету 56 бібліотек, з них 4 в Саратському районі.
            Кожен мешканець Одеського регіону відтепер може звернутися по кваліфіковану допомогу до найближчої високотехнологічної місцевої бібліотеки. Бібліотеки також незамінні помічники місцевої влади у спілкуванні з громадою та впровадженні інструментів електронного урядування. Наприклад, комп’ютери в Утконосівській сільській бібліотеці змінили життя місцевих мешканців: кожен п’ятий житель села став постійним користувачем бібліотеки, люди різного віку навчилися користуватися комп’ютерами та Інтернетом для пошуку інформації та спілкування без меж та кордонів, а місцева сільська рада отримала власний веб-сайт. В Ізмаїльській центральній районній бібліотеці читач, який залишився без роботи, знайшов необхідну інформацію та розпочав власну справу – бджільництво. А у Лиманській сільській бібліотеці Татарбунарської ЦБС під час літніх канікул бібліотекарі організували кінотеатр, де показують улюблені мультфільми, навчають дітей гратися в ігри та використовувати інформаційні технології. Сотні подібних історій стаються щоденно в багатьох сучасних одеських бібліотеках.
                   Група журналістів регіональних ЗМІ та Одеського державного телебачення відвідала бібліотеку – філію с.Зоря, яка допомагає місцевим підприємцям шукати через Інтернет оптових покупців сільгосппродукції. Завідувачка бібліотеки-філії Ксенія Стоянова та бібліотекар Віолетта Чіклікчи пройшли навчання в Одеському навчально-тренінговому центрі у галузі новітніх технологій і бібліотечних інновацій і надають мешканцям свого села нові бібліотечні послуги. Мешканка с. Зоря, пенсіонерка, Марія Іванова захоплюється садівництвом та бджільництвом. Однак, лише за допомогою Інтернет-центру у бібліотеці вона змогла поглибити свої знання та уміння у цій сфері. Зараз Марія Георгіївна через Інтернет шукає оптових покупців на власну продукцію – мед та саджанці. Таким чином, хобі перетворилося на додатковий прибуток.
Успіхи всіх цих бібліотек — результат ініціативності працівників та підтримки партнерів з числа представників громади та читачів, органів місцевої влади та інших організацій.




Комментариев нет:

Отправить комментарий