Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!

среда, 10 июня 2015 г.


Неймовірні факти про Україну, які мало хто знає

Україна — це наша батьківщина, земля зі славною багатовіковою історією. Наша країна – унікальна. Чи багато в світі є таких країн,  в межах яких можна знайти і субтропіки і лісостеп, і море і гори, і пустелі і болота? А скільки на Україні цікавих історичних місць! Тут і стоянки давніх людей епохи палеоліту, і артефакти, що залишилися від скіфів та античних греків, і давньослов’янські пам’ятки. Що вже казати про залишки середньовічних будівель часів Великого Князівства Литовського та Польщі?
З метою поглиблення знань учнів про Україну, формування патріотичного шанобливого ставлення до своєї Батьківщини, її історії та досягнень, 10 червня 2015 року в читальній залі Саратської районної бібліотеки була проведена година цікавих повідомлень «Неймовірні факти про Україну, які мало хто знає». На заході були присутні учні 5 – 8 класів, які відвідують пришкільний оздоровчий табір «Лідер»разом з керівниками Аврамовою Тетяною Анатоліївною та Кіреу Валентиною Степанівною.



Завідуюча відділом обслуговування  Валентина Павлівна Парфута  розповіла дітям багато цікавих фактів про відомих українців та їх досягнення, серед яких: політичний і громадський діяч Пилип Орлик з однією з перших Конституцій в світі; художниця Катерина Білокур, від картин якої був у захваті навіть видатний іспанський і французький художник Пабло Пікассо; пауер ліфтер ДмитроХаладжі, якого внесено до Книги рекордів Гіннесса, як автора більш ніж двох десятків рекордів та багатьох інших.

Бібліотекар  Ірина Федорівна Косенко розповіла про найвидатніші споруди України, такі як Потьомкінські сходи в Одесі, Києво-Печерську, Свято-Успенську, і Святогірську Свято-Успенську Лаври, які є одними з найбільших чоловічих монастирів у світі, Києво-Могилянську Академію, найстаріший навчальний заклад Східної Європи та інші.

Наприкінці заходу дітям було продемонстровано відео-презентації «7 чудес України», «Музей мікромініатюр»та «Любіть Україну».


Комментариев нет:

Отправить комментарий