Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!

понедельник, 25 мая 2015 г.

«Зерна писемності слов’янської ниви»

Історико-культурологічний екскурс приурочений Дню слов’янської писемності та культури, який кожного року, 24 травня, відзначають усі слов'янські народи, коли вшановують святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, які створили писемність, здійснили переклад богослужбових книг із грецької мови на слов'янську та  поширювали християнське вчення, провели працівники Саратської  центральної районної бібліотеки для молоді, яка перебуває на обліку Саратському РП КВІ Б-Дністровського МРВ УДПтСУ в Одеській області.
Разом з ведучими бібліотекарями  Іриною Шереметенко  та  Аллою Сердюченко присутні мандрували у світі слов’янської писемності та культури.
Вшановуючи пам'ять братів-просвітителів, проповідників православ'я Кирила і Мефодія, ми звертаємося до глибинних основ української писемності, духовності – могутнього джерела сили і життєздатності української нації.
Святі Кирило та Мефодій показали сучасникам і прийдешнім поколінням, що лише невтомна просвітницька праця,освячена християнською любов’ю, дає щедрі плоди, здатні служити людям упродовж тисячоліть. Саме тому свято рівноапостольних св. Кирила та Мефодія – добра нагода для осмислення духовного заповіту видатних слов’янських просвітителів, апостолів слов’янства, які, не забуваймо,прислужилися й до становлення християнської культури українців у часи Русі-України і спадщина яких допоможе відповісти на виклики ХХІ століття.

Літературу  цієї тематики  було представлено на  книжковій виставці «До джерел слов’янської писемності», з якої познайомила присутніх Валентина  Парфута, завідувачка відділу обслуговування Саратської центральної районної бібліотеки.


 

Комментариев нет:

Отправить комментарий