Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!

суббота, 21 февраля 2015 г.


«Пам’яті Небесної сотні».

«Небесній Сотні»тричі «Слава!»
І пам'ять вічна й небеса!

Минув рік від трагічних подій на Майдані, де за правду, незалежність, гідність та свободу загинули найкращі українці. В Саратському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів - гімназії», для учнів 8-В(вчитель Сливка Я. Ю.) та 10-Г класів, (класний керівник Оснач О. В.), в річницю вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, пройшов урок-реквієм «Пам'яті Небесної сотні», підготовлений шкільною та  центральною районною бібліотеками.
Відкрила захід завідуюча шкільною бібліотекою Саламаха О. В., яка розповіла про Революцію гідності, про учасників акції протесту, на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській, названих «Небесною Сотнею», які загинули від куль снайперів. Їм стріляли у серце і у голову, а в них крім щитів, не було чим захищатися. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам, дочкам і онукам, спогади про тих, хто загинув за честь, за волю, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.
Події на Майдані сколихнули весь світ, не залишили байдужою жодної душі. А Небесною сотнею не закінчився біль і страждання України, зазначила завідуюча відділом обслуговування Саратської центральної районної бібліотеки Парфута В. П. Вона звернула увагу, що 11 лютого 2015 року Президент України П. Порошенко підписав указ «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», де вказано,  що  в Україні, щорічно, 20 лютого, відзначатиметься День героїв Небесної Сотні - на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності(листопад 2013 – лютий 2014рр.) захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободу людини, європейське майбутнє України.
Завершився урок-реквієм демонстрацією відеоролика Павла Табакова «Небесну Сотню, Господи, прийми!» та «Вічна слава Героям Євромайдану (список загиблих)», під тужливою піснею «Пливе кача …»,  яка стала реквіємом-прощанням за загиблими учасниками Революції гідності



Комментариев нет:

Отправить комментарий