Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!

четверг, 30 мая 2013 г.


Як заохотити дітей до читання?

Дитячий фестиваль у Львові забрав купу нових ідей!



1. Домовитися з Українською залізницею та запровадити проект "мандрівна книжка на прокат". Провідник має полицю книжок, котрі дає напрокат пасажирам на час переїзду за певну суму грошей, потім пасажир або повертає книгу, або віддає гроші, якщо хоче книжку забрати собі.

2. Літні Читанкові Театри. Читання під відкритим небом в парках та інших осередках відпочинку. На великих екранах, де ми звикли бачити кіно та футбол, прокручуються сторінки книг; тим з читачів, що мають проблеми із зором, видаються навушники.

3. Телевізійне родинне шоу. "Вгадай книгу!" Читаємо та виграємо призи цілою родиною.

4.Літературні графіті. Замість образливих слів, політичних лозунгів та однакових мордочок – літературні ребуси, літературні герої, загадки.

5. Великий літературний кросворд, що складено тільки з книжкових питань, розібратися в яких можна лишень читаючи книжки. На кону – гарний приз. Навіть ті, хто не любить читати, але любить змагатися та отримувати призи – не встоїть і почне читання.

6. Прийшов, прочитав, переміг! Зірки спорту, кіно, телебачення, політики, художники та музиканти – заохочують до читання інших.

7. Free Book – проект працює за принципом "Підвішена кава", хтось купляє книжку собі або своїй дитині, а також, оплачує та залишає книжку для іншого. Для того, хто цього разу не може собі дозволити придбати книжку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий