Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!

четверг, 16 мая 2013 г.

  «Жорстокі дзвони квітня»


Чи буде квітень, як завжди
Дарунком весняної здоби.
Чи власним іменем біди
Ми назвемо його Чорнобиль?
Чи може викреслимо його
З календарів своїх допоки
Нас теплий грітиме вогонь
Ще не відкритих ізотопів?
Безмежна мисль, немає меж
Її спинити годі!
І ти, Чорнобилю, ти теж
Не маєш меж сьогодні.


             26 квітня! В пам’яті українського народу  - це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо.
            Чорнобиль… Тепер це слово знає увесь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль.
          З нагоди відзначення сумної для історії України дати – Дня Чорнобильської трагедії в читальному залі Саратської центральної районної бібліотеки організовано та оформлено  книжкову виставку «Чорнобиль – це не вчора і не завтра, це на багато років». 
           А на передодні 27 річниці аварії на Чорнобильській АЕС бібліотекарем І.А. Подуст спільно з інспектором кримінально – виконавчої інспекції – З. А. Петкович  для осіб, які перебувають на обліку кримінально – виконавчої інспекції Саратського району,  було проведено годину мужності «Чорнобильський вітер по душам мете…», а також використовуючи Інтернет ресурси, та обладнання отримане  за програмою «Бібліоміст» присутнім було продемонстровано документальний фільм «Авария на ЧАЭС 1986. Чернобыль. Припять. Ликвидация…»   
         Щороку ми вшановуємо пам'ять тієї страшної катастрофи. Це потрібно для того, щоб осмислити та усвідомити масштаби трагічних подій, розбудити почуття відповідальності перед наступним поколінням, виховувати глибоку повагу до людей, які віддали своє життя в ім’я майбутнього життя людства, розвивати почуття гордості за свій народ, прищеплювати любов до рідного краю.
           Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю.

Комментариев нет:

Отправить комментарий