Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!Учиться никогда не поздно!

четверг, 30 мая 2013 г.


Паління — це найшкідливіше заняття, яке не можна кинути без зусиль.
Це справжня наркоманія, і тим більш небезпечна, що багато хто не сприймає цю проблему серйозно.
Нікотин — одна з найнебезпечніших отрута рослинного походження. Птахи (горобці, голуби) гинуть, якщо до їх дзьоба всього лише піднести скляну паличку, змочену нікотином. Кролик гине від 1/4 краплі нікотину, собака — від 1/2 краплі. Для людини смертельна доза нікотину складає від 50 до 100 міліграмів, або 2–3 краплі.
          Про шкоду паління та алкоголю говорять багато. Проте неспокій учених і лікарів, викликаний поширенням цих згубних звичок, росте, оскільки поки що значне число людей не вважають їх за шкідливі для здоров’я. 
       До Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням  в читальному залі Саратської ЦРБ бібліотекарем І. А. Подуст та старшим інспектором КВІ З. А. Петкович проведена година застереження «Вдихаєш дим – видихаєш життя» з відео – подорожжю «Наслідки шкідливих звичок» для осіб, які перебувають на обліку кримінально – виконавчої інспекції Саратського району. 
         Присутні висловлювали свою точку зору про проблеми шкідливих звичок та їх залежність, а також методи боротьби з цим.
       Останнім часом серед молоді, є багато хлопців та дівчат, які негативно ставляться до вживання спиртного, наркотиків та тютюнопаління. Вони вводять у моду підібраність, спортивний вигляд, простоту і ввічливість у поводженні з оточуючими, орієнтуються на здоровий спосіб життя. Але щоб стати повноцінною, корисною для суспільства особою, треба свій вільний час заповнювати осмисленими заняттями. «Хто хоче що-небудь зробити, шукає засоби. Хто не хоче робити нічого, шукає причини»,— свідчить відомий афоризм.
       «Ти вже зрозумів, наскільки твоє здоров’я залежить від того, як ти ставишся до таких шкідливих звичок, як куріння, алкоголь і наркотики. Перш ніж свідомо йти на ризик, кожний повинен для себе вирішити, чи варто? Адже потрібно пам’ятати: здоров’я, радість життя і щастя – в наших руках».







Комментариев нет:

Отправить комментарий